Wat een stad!
Ik ben nu al helemaal weg van Cusco! Met een binnenlandse vlucht naar Cusco gevlogen. Ik beetje bang of ik tegen de hoogte van 3400 meter zou kunnen, maar wat was de vlucht zelf al super vet om naar buiten te kijken. Boven de wolken, al die bergen met soms water op de toppen, sommige waren weer besneeuw. Iets wat je niet snel tegen komt in Europa!
Maar ik kwam dus aan stapte uit en volede inderdaad gelijk dat de lucht hier anders was. Checken, nee, gelukkig, ademen gaat goed. Dus ik naar buiten, weer een persoontje die met een bord staat: Daniel Esteban. Lieve vrouw en ik dus al benieuwd naar de auto... nou deze keer was het prima, geen gekraak, auto die gelijk start, chauffeur die goed rijd, maa dat toeteren.. nja, dat blijven ze voor elke drol doen. Eerst heel Cusco door, al die prachtige kleurrijke indianenvrouwtjes met allemaal gekleurde kleren. Bedelende mensen aan de rand van de straat, een drukte, veel toeristen en heel veel stijle wegen. Dat zou nog wat worden zonder auto....
Nja, ik kwam dus aan bij het gastgezin, en daar was ze dan: Mama Gloria. Supervrouwtje van 1,50. OO wat leuk, nog meer mensen die er op dat moment waren, oo en die zijn ook niet groter dan 1,50. Ik voelde me behoorlijk groot, maar wat een geluk heb ik met dit gastgezin. Mooi huisje, warm water

Iklater naar mijn kamertje gebracht, alles uitgezet en wildelekker even naar buiten... Niet dus! Dat mocht niet, want we moesten eerst deze dag thuis blijven om uit te rusten en te wennen aan de hoogte om zo geen hoogteziekte te krijgen. Hmm domer, mja was ook best wel moe... die dag lekker gechilled op de bank en beetje zitten praten. Had dus de eerste dag Cusco nog niet gezien.
Volgende dag,wakker worden, zou vast wel 8 uur zijn... ik kijken op mijn klok: hmm 4 uur s`nachts. IK klaar wakker, proberen verder te slapen, gelukt en werd toen om 7 uur wakker. Vandaag is het zondag, en er zou een defilee zien. Noudat wil ik meemaken. Ik naar PLaza deArmas, wat een plein is dat. Super mooi, mooi park, veel mensen, veel straatverkopers, zakkenrollers (jaja, in action gezien) en kleine meisjes en vrouwtjes die in hun traditionele klederdracht met je op de foto willen voor 50Solescenten, (15 cent) Heb ik nog niet gedaan, als ik het gedaan heb, dan zul je de foto´s hier op zien.
Maar dat defilee, nja echt zoonHitler idee had ik. De baas onder zoon tentje met andere hoog geplaatste mannetjes met zoon tjerp om.ZO staan, geschreeuw uit de microfoon, dat je ook in minder leuke tijden door de straten kon horen. En met enorm veel soldaten een beetje achter elkaar aanlopen en showen wat ze allemaal hebben en hoe goed Cusco en Peru wel niet is. Wel leuk om te zien enals ze dan voorbij marcheerdenverwachte ze van je dat je gaat klappen. Werd door de mensen niet enrom veel gedaan, mja om de tv moest dat natuurlijk wel t zien zijn. Dus komt zoon vrouw langs het publiek met een cameraman en verteldzo tegen je even klappen voor de camera, voor Cusco, dat wordt opgenomen en uitgezonden op de regionale zender.Pfoe, ik hebhet die avond gezien en wat klapt iedereen toch veel voor de soldaten en dergelijke! Super grappig om te zien, dikke schijnvertoning dus.
Maar ik wordt nu een beetje te lang achter elkaar aangekeken, dus denk dat het beter is om de andere studenten deze computer te gunnen.
Ciao
Haha, ik ben nu echt benieuwd naar foto's. Kom op we hebben afgelopen week al zo veel foto's gemaakt, je kan er nu toch ook wel wat maken en er op zetten!
Tot het volgende verhaal ;)
Oh Dami, wat geweldig, ik wou dat ik weer jong (en strak;-) ) was. Zou ik zo meegaan. Ben zeer benieuwd naar de foto's.
Kan je geen dagelijks blog maken? Heerlijk om mee te lezen.
Lisette
Hoi, ik volg ook je blog ( mag wel, he? ) Een geweldige ervaring, hoor! Ook ik ben zeer benieuwd naar de foto's!
Maak er een mooie tijd van!
Hoi Daniel,
Ik geniet ontzettend van je reisverslag!!!
Super!! Wat een enorme ervaring in je leven!!
Veel succes verder en ik kijk erg uit naar de foto"s
Dikke knuffel!!
Haha echt zo'n land waar de massamedia massaal mensen bedriegen :-)
Leuk om je verhalen te lezen Dami!
Hier is het echt een regenachtige zomer :-( Stuur maar even wat zon deze kant op, okeey !!
Daf en ook van Coen!!