Sexy Woman
Jaja, vandaag naar sexy woman geweest. Uhm ik bedoel Sacsayhuaman. Het megalitische fort dat hoog boven de stad ligt en neerkijkt op de rode daken van Cusco. Echt indrukwekkend vond ik het. En dan is het nog niet eens Machu Pichu. Expres niet gelijk de eerste week daar naartoe gegaan, want dan denk ik wel dat de rest een beetje in het niets valt.
Het domme was wel dat ik niet eens is wist dat er zo dicht bij nog allemaal ruines lagen. Inderdaad, ik heb me niet goed ingelezen in mijn Rough Guide... Maargoed, naar boven klimmen.. pff, dat is zwaar boven de 3400 meter. Heel slim die Inca´s met hun sterren- bouw- en conserveringskunde. Maar een lift naar boven bedenken... ho maar! Dik moe toen we boven waren. Ondertussen allemaal mensen die ons willen laten ¨knolwippen¨ ja ik was gegaan met iemand uit het boeren land. Duurde voor mij even om te begrijpen wat ze bedoelde. Leek ons wel leuk, maar niet gedaan. Wel een gids genomen voor de hele dag voor 25 euro. Prima, leek dat ons.
Dat ford was wel enorm vet, om te zien dat de Inca´s de 3 niveaus iedere keer laten terugkomen. Hemel -- de .........., Aarde -- de ...... en de onderwereld -- de ...... De 3 heilige dieren (samen met de ... en de ...) lieten ze iedere keer terugkomen in de Stad, maar dus ook in dit Ford. Ga er niet veel over vertellen, maar zou het wel leuk vinden als jullie zonder googl proberen te raden wat ze op die plek hebben afgebeeld. De winnaar van iedere foto krijgt een fingerpuppet!!! (lees verkoopmannetjes) Super mooi uitzicht op de stad en we zijn bij Jezus geweest. Nja Cristo blanco hoe die hier genoemd wordt. Een kopie van het wereldwonder in Rio die bijna 40 meter is. Dit broertje is ¨maar¨8 meter. Juist omdat je Jezus altijd ziet boven op de berg is dit wel leuk om daar geweest te zijn.
Mja die ruines, de sexy woman dus, het ford, een watertempel, een opslagplaats/controlepost, maar ik zal bij de foto´s er meer over vertellen. Gelijk een check voor een leraar of hij er iets van onthouden heeft!
Ook nog bij een restaurant gegeten waarin we denk ik de eerste klanten waren van de week. Rennen, ooe eten, comida. Seguro, sienta te aqui. Quieres mucho? Que quieres? Nja, ik heb een Peruaan met ADHD gezien! Lekker gegeten, voor 5 euro. Ja dat is dan wel goedkoop, zoalang het niet de trekplijsters zijn van het land.
Het was in ieder geval een lange, leuke en leerzame dag! Ik heb er van genoten. Morgen de foto´s en dan gelijk de start van de PRIJSVRAAG foto´s. Don´t miss it!
Op mijn mobiel via Wifi in de Mac je laatste blog gelezen. Ja, je moeder gaat met de tijd mee. Geweldig om je verhalen te lezen. Het duurde wel een tijdje voor ik het kon en voor een reactie is het geheugen helaas te klein. Zo blijven we bij. ben zeer benieuwd naar je eerste verhalen als el nuevo profesor. Van papa moeten we alle teksy op de laptop zetten, zodat hij je stukjes ook kan lezen. X mama
hai lief, wat een super mooie foto's heb je al en wat heb je al veel gedaan..het land ziet er zo ontzettend leuk en mooi uit ik hoop echt dat je er van geniet en dat je een super tijd hebt daar..ik mis je wel maar ik vind het wel echt super van je dat je deze reis aan het maken bent!!! ik kan niet wachten op je volgende foto's en verhalen....heel veel liefs van mij xxx hvj
Super om je verhalen te lezen, het lijkt me zo'n mooi land! Ook erg herkenbaar, dat verkeer en de straatverkopers.
Geniet er maar van!
Groetjes, Cecile
he tio como va todo ,cuidate campeon besos xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nos vemos .
Hey Dami!
Geweldig hoe jij je lezers betrekt bij jouw reis :D
Haha, heb me maar eens even verdiept in de Inca's, altijd leuk:-)
Groetjes! En geniet er van, maar dat lukt geloof ik heel goed!